Kristal en Edelsteen Therapie

Als het ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit het geluk ..... 

Welkom op mijn website.

Beste bezoeker, ik ben Jos Joosten, kristaltherapeut en meditatiecoach. Sinds 1983 heb ik een stabiel en liefdevolle relatie. We hebben drie bijzondere kinderen, die ieder hun eigen weg zijn gegaan. We wonen aan de rand van Arnhem vlak bij een mooi bos.

Ik ben altijd al gefascineerd geweest door de schoonheid van stenen met hun kleuren en lijnenspel. Met name mijn interesse voor kristallen en edelstenen was erg groot. Ik ben me hierin gaan verdiepen. Al snel kreeg ik in de gaten dat deze stenen ieder zijn eigen energie heeft. Ook kon ik op een bepaald moment het verschil voelen tussen een vervuilde of schone steen. Op de diverse websites en in boeken las ik over de genezende en ondersteunende kracht van kristallen en edelstenen. Uit eigen ervaring en die van anderen weet ik inmiddels dat die energie echt werkt.

Inmiddels heb ik hier een cursus over gedaan en met goed gevolg afgesloten.

Hoe kristallen werken.

Het is geen zweverig gedoe en ik vind het jammer dat het maar al te vaak wel zo wordt neergezet. Iedereen kan een kristal op zijn of haar manier ervaren. Een geoloog net zo goed als een spiritueel zoekende. Of je de steen gewoon mooi vind, of omdat je de energie er van voelt. Het gaat er om dat je iets hebt met kristallen

Een kristal kan je helpen de energie in jezelf en jouw woon-,werk-,of leefomgeving te verbeteren omdat het, net zoals alle levende organismen, is opgebouwd uit moleculen. De elektronen in die moleculen cirkelen rond een kern en zenden golven van energie uit welke door jouw huid opgepikt kunnen worden. zeker wanneer je er voor open staat. De informatie in die golfbewegingen gaat mee resoneren in jouw lichaam, jouw huis of kantoor en daar langzaam maar zeker de frequentie veranderen. Op die manier kan een steen meehelpen bij een genezingsproces of ervoor zorgen dat negatieve energie uit je omgeving verdwijnt.

Of je er in gelooft of niet, een kristal zend uit en doet zijn werk maar het helpt als je er voor pen staat omdat de frequenties dan gemakkelijker bij je binnen kunnen komen. Net zoals een goed getimede opmerking bij je binnen kan komen, kan het juiste kristal dat ook.

Helende stenen. 

De wetenschap van helende stenen is een zachtaardige manier van geneeskunde, die de energie van stenen gebruikt om het evenwicht in het organisme te herstellen en te harmoniëren. de wetenschap van helende stenen heeft onder ander invloed op de zeven lichaamsdelen, die chakra's (energiecentrales) genoemd worden en door welke de energetische uitwisseling plaatsvind.

Denkt u dat u wel wat hulp kunt gebruiken, hebt u behoefte aan een meditatieve wandeling, of heb ik u geënthousiasmeerd dan kunt u bij mij terecht en nodig ik u uit om kennis te nemen van de vele mogelijkheden die kristallen en edelstenen ons te bieden hebben. Hoe ik dat precies doe kunt u verder op deze website vinden. Veel lees en kijk plezier en misschien wel tot ziens!


 


 De magische gouden driehoek 

 Werking van Bergkristal:

Is een steen met enorme geneeskracht . De steen reguleert energie, absorbeert energie, geeft energie en slaat energie op naar gelang wat er nodig is in een bepaalde situatie.Het beschermt de aura tegen straling, reinigt de chakra’s en brengt ze in balans. Mentaal bevordert bergkristal concentratie, helder denken,    helpt om een neutrale en onpartijdige houding aan te nemen en om problemen op te lossen.
Werking van Rozenkwarts:

is bij uitstek de steen van het hart en de liefde. De steen werkt sterk in op het hart chakra en opent het hart om liefde te ontvangen en om liefde te geven. De steen trekt harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties aan en bevordert ook eigenliefde en zelfacceptatie. Rozenkwarts heeft een milde, zachte werking en werkt kalmerend bij verdriet en trauma’s en bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid. De steen maakt ontvankelijkheid voor alle soorten schoonheid en stimuleert creativiteit en fantasie.    


Werking van Amethist: 

Het werkt beschermend en zuiverend. Het maakt je hoofd helder en geeft inzicht. Het geeft ook inzicht in gevoelszaken en kan helpen bepaalde ervaringen een plaats te geven, waardoor je bij de verwerking van emotionele pijn, trauma's en verlies en rouw naar een volgend stadium geholpen wordt. Ook helpt het contact maken met hogere energieën en gidsen