Kristal en Edelsteen Therapie

Als het ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit het geluk ..... 

Voor je slaapkamer

Voor en tijdens het slapen


Van ‘aan’ naar ‘uit’

Een dagelijks terugkerend self-care ritueel helpt je om voor het slapengaan in de zen-modus te komen (van standje aan naar standje uit) en geeft je hersenen de prikkel dat het veilig is om los te laten.

De juiste kristallen naast je bed

Wat ook helpt om beter te slapen? De juiste kristallen op je nachtkastje of onder je kussen leggen. Of houd ze in je hand voor het slapen gaan. Tip! Het openen van je handen is DE manier om te oefenen met ontvangen en spanning los te laten. Door je handen te openen, open je jezelf letterlijk. Ga maar eens na wat er met je gebeurt als je boos of zenuwachtig bent. Grote kans dat je je vuisten balt en zo onbewust spanning vergroot en/of vasthoudt.

5 Kristallen voor een goede nachtrust

Seleniet

Leg ‘m op je hartchakra voor het slapen gaan om rust naar het hart te brengen. Of houd een stuk in iedere hand als je het idee hebt dat je slaapissues voortkomen uit een verstoorde hormonale balans. Seleniet staat erom bekend reinigend te werken en helpt je om emotionele bagage die je niet meer nodig hebt, af te voeren. Deze lichtsteen helpt je ook energetisch te reinigen als je het idee hebt dat je teveel prikkels van anderen oppikt. Ideaal dus om na een drukke dag vast te houden en zo alle spanning van je af te laten glijden.

Amethist

Amethist is de meest genoemde steen als het om lekker slapen gaat. Amethist kalmeert het zenuwstelsel en brengt daarmee rust in je systeem. De amethist schijnt ook je dromen te intensiveren. Do try this at home! Leg pen en papier op je nachtkastje en plaats een klein stukje amethist op je derde oog (de plek tussen je wenkbrauwen), ga lekker slapen (maakt niet uit als-ie eraf valt) en schrijf direct na het wakker worden op wat je gedroomd hebt. Wellicht zit er een boodschap voor je in!

Rozenkwarts

Een klassieker, maar daardoor niet minder van waarde. De zachte rozenkwarts helpt je om mild naar jezelf te kijken en je perfectionistische trekjes te verminderen. Dit is de steen als je de neiging hebt om continu in de overdrive te zijn waardoor je ‘s avonds in bed de slaap niet kunt vatten omdat gedachten maar blijven komen.

De steen helpt bij het verzachten van je hart en is daardoor een steun bij het verwerken van verdriet. Weet dat veel verslavingen (ja, ook in relatie tot je telefoon!) een afleiding zijn om niet te voelen. Vaak laten we verdriet niet toe en bouwen we een laagje om ons hart als bescherming tegen pijn. Doordat rozenkwarts resoneert met het gevoel van liefde, laat je automatisch meer liefde in je leven toe. Problemen met slapen zijn een lichamelijke uiting van onrust, aan jou om te onderzoeken of deze wellicht te maken heeft met weggestopt verdriet.

Hematiet

Vanwege de aardende kwaliteiten van deze donkere steen is hij perfect om aan het voeteneind van je bed te plaatsen in tijden van grote verandering. Bijvoorbeeld als je van baan wisselt of net verhuisd bent. Hematiet neemt zorgen en onrust weg waardoor je dichter bij jezelf staat en duidelijker ziet welke vervolgstappen je kunt nemen om een bepaald doel te gebruiken.

Labradoriet

Hoewel deze steen traditioneel gezien niet vaak genoemd wordt als het gaat om het verbeteren van slaap, heb ik ontzettend veel profijt van deze steen gehad. Ik hield ‘m dagelijks, voor het slapen gaan vast en ontving daarmee een instant gevoel van rust. Ik denk dat dit komt doordat labradoriet beschermt tegen andermans energie en je direct overbodige prikkels (die niet van jou zijn) van je afschudt.

Men zegt ook dat de labradoriet de steen is die je toegang geeft tot je eigen magische krachten. En als je kijkt naar de verschillende kleurschakeringen die een labradoriet heeft, vind ik dat een prachtige metafoor voor de mogelijkheid om iets of iemand van verschillende kanten te belichten. Daardoor zie je wellicht mogelijkheden in een situatie waarvan je eerder dacht dat ‘ie onmogelijk was en de steen biedt je een oplossing voor eventuele zorgen. En hoe minder zorgen, hoe beter je slaapt!